Er du på en arbejdsplads, hvor meget af arbejdet foregår i siddende tilstand? Ja, måske endda et arbejde, hvor det hele er i siddende position? Det er selvfølgelig fint, men du skal også være klar over, at dette ikke er en god og naturlig position for mennesket at sidde i, og at du har større risiko for rygskader ved denne måde at arbejde på.

Derfor får du her et par tips til, hvad du kan gøre for at undgå rygskader, når du har et arbejde, hvor du sidder meget i den samme stilling.

Bevæg dig!

Når man har et arbejde, hvor mange af opgaverne skal udføres, imens man sidder ned ved en skærm, så er det først og fremmest vigtigt, at man tager sig nogle pauser i løbet af dagen, hvor man kan strække sine ben og trække noget frisk luft.

Man kan også prøve at lave lidt om på den måde, man sidder på, så man får lidt mere bevægelse ind i rutinen. Så undgår du nemlig at sidde i den helt samme position hele tiden, og det kan godt gøre det til en bedre oplevelse at arbejde sådan.

Kig på gode kontormøbler

Til den type arbejde, hvor man sidder meget i den samme position, er det selvfølgelig også relevant med nogle gode kontormøbler.

Her kan du eksempelvis kigge på en smart, ergonomisk kontorstol, hvis dit firma ikke allerede har udstyret jer med sådan en. Det kan også være, at du mangler en god kontorstol til hjemmekontoret. I hvert fald vil den ergonomiske kontorstol tilpasse sig kroppens mønstre og siddevaner på en sundere måde end en helt almindelig kontorstol, som ikke giver super meget støtte.

Og så kan man selvfølgelig også overveje et hæve sænkebord, som også give mulighed for at skifte lidt ud i den måde, man sidder på.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *