Ikke-kategoriseret

Sådan spotter du, om en Chesterfield sofa er ægte eller falsk

Chesterfield sofaen er et klassisk engelsk møbel, der har fundet sin plads i mange danske hjem. Fordi det ikoniske møbel er blevet meget populært, bliver der også fremstillet mange Chesterfield sofaer, der er kopivarer, hvis kvalitet eller design ikke matcher det oprindelige møbel. Her får du et par tips til, hvordan du kan kende en ægte Chesterfield sofa fra en falsk.

Kvaliteten af læderet

En af de største markører for, om en Chesterfield er ægte, er kvaliteten af læderet. Er en Chesterfield sofa lavet af falsk læder, kan man ikke tale om, at den er ægte. Det er ikke svært at se, om læder er ægte eller falsk. Du kan starte med at kigge på mærkatet for møblet, hvor der burde stå hvilken lædertype, der er anvendt i produktionen af møblet. Du kan også røre ved sofaen. Er læderet perfekt glat og koldt, er der sandsynligvis tale om falsk læder. Derudover har ægte læder en særlig duft, der gør sofaen genkendelig.

Ændringer i design

En anden markør for, om en Chesterfield er ægte, er designmæssige ujævnheder. En ægte Chesterfield har et ikonisk design. Er detaljerne ikke håndhævede, er der tale om kopivarer. Eksempelvis kan man kigge på mængden af knapper i sædet. Mangler sofaen det ikoniske og meget uniforme mønster, er det ikke en ægte Chesterfield. Du kan også mærke på pudefyldet i ryglænet, om der er tale om en ægte Chesterfield. En ægte sofa vil have pudefyld, der er mere fast, mens en falsk vil have pudefyld, der har lettere ved at synke sammen. Over længere tid vil en falsk Chesterfield sofa blive mere flad at sidde i. Ved at købe en ægte Chesterfield sikrer du, at du får kvalitet, der også holder længe.