Når du er selvstændig, så er der mange sjove og nervepirrende faktorer, som du skal forholde sig til. Der er dog også en del ting, som de mange der selv ejer en virksomhed, syntes og mener er irriterende at forholde sig til.

Det følgende overblik over temaer kan du anvende som du vil. Men gør dig en tjeneste at anvende den!

Målsætninger og perspektiveringer

En hel del kører bare derudaf i firmaet med aftaler og projekter, som skal fikses lige her. Fra tid til anden er det en udmærket ide at ændre perspektivet 180 grader, og sondere hvor du vil hen med firmaet. Har du en plan for firmaet, hvordan forandrer du firmaet på det overordnede og praktiske plan. Nogle få af de faktorer som man kan gøre er, at benytte modeller til udvikling af firmaet som SOSTAC, PESTEL, Business Model Canvas, SWOT eller lignende. På den måde kan man nemmere danne et overblik over, hvorhenne firmaet befinder sig, og hvor du gerne vil have den henimod!

God atmosfære blandt dine ansatte

En stor del af det som skaber dit firma, det er dine ansatte. Hvis du ikke har skarpe medarbejdere, så har man ikke en anbefalelsesværdig virksomhed. Der er en hel del metoder til, at udvikle et godt sted at være og gøre dine ansatte positive og i generelt godt humør. Godt arbejdsmiljø er både rigtig fint for din velvære som virksomhedsleder, men faktisk også godt for din bundlinje. Tilfredse medarbejdere er ofte villige til at gøre rigtig meget for at skabe gode resultater.
Et helt centralt element er den måde man taler til hinanden! Hvorledes snakker man til dine ansatte, lytter du til dem og griner du af deres vittigheder – selv dem som er rimelig dårlige! Et godt arbejdsmiljø er helt essentielt specielt i flade organisationer, at der er en udmærket og behagelig omgangstone.
Et andet centralt element er gode fysiske arbejdsvilkår. Når du har ansat folk i det fri, så sørg for varmt tøj til regn, vind, hedebølge og bidende frost og solide beskyttelsesko hvis du er på et risikofyldt job. Såfremt man har ansatte på kontor, så kan faktorer som bløde kontorstole, der kan vippe og nye moderne og ergonomiske hæve sænkeborde til at forbedre standarden for dine ansatte. Det kan også været lækkert udførte interiør og andet indendørs kunst for eksempel flotte plakater, og luksuriøse ismaskiner som Nemox Gelatissimo Exclusive eller noget i den stil!

Uden samarbejdspartnere så er din virksomhed ikke meget værd

Generelt så har vi virksomheder en tilbøjelighed til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget firmaer og alt for lidt mennesker. Såfremt vi prøver at bearbejde dem lidt mere som levende mennesker, så kan det få stor betydning for hvor din samarbejdspartner placerer dig i deres prioriteringsliste. Når det bliver koldt og man ved din grafikers dreng lige er fyldt 3 år, så sender du naturligvis en flyverdragt i god kvalitet, som du har købt gennem en af de andre virksomheder, som du arbejder sammen med!.

Det er godt at networke

Ens netværk er noget af det vigtigste man har af interne ressourcer! Uanset om du arbejder som tagmaler, revisor eller en helt anden fagperson, så er det meget vigtigt at have positive forbindelser til andre erhversfolk. Små ting kan gøre kæmpe forskelle! At give et godt råd om søgemaskineoptimering eller give en symbolsk gave som eksempelvis kunne være en adventskalender til voksne ved juletid! Det kan betyde rigtig meget.

Tænk på dine kunder for din egen skyld

Kunderne de er bare derude. Du er til for at skabe værdi for dine kunder. Det er vigtigt for dig at du forstår dette. Uanset om man hjælper kunder med at lave bækkenbundsøvelser, systemisk opstilling eller sælger dem hardball våben, så gælder det samme. Man er til for dem. Det er dig, der skaber værdi for kunden. Hvis man ikke kan opretholde den relation, så har man som firma ikke Nogle få eksistensberettigelse! Således er det et anbefalelsesværdigt approach at skabe værdi for dine kunder også hvis du ikke sælger dem noget direkte. Det kan være at sende en julehilsen eller give information, som kan være relevant og hjælpsomt for din kunde!

Hvis du bruger ovenstående, så giv os endelig feedback på det udvikler sig!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *